MinileningenZit u momenteel in financiële problemen? Stapelen de rekeningen zich op en wacht u eigenlijk op uw salaris om zo snel mogelijk van deze problemen af te komen? Dan is een mini lening een optie om de rekeningen snel en goedkoop te betalen.

Vervelende situaties

Wanneer u schulden heeft is dit natuurlijk erg vervelend. Het zal niet onopgemerkt blijven in het gezin en daarom is het verstandig om deze financiële rompslomp zo snel mogelijk op te lossen zodat u weer lachend door het leven kunt. Een minilening zal hoogstwaarschijnlijk de problemen voor het grote deel kunnen oplossen wanneer het te betalen bedrag tussen de €50 en €800 euro is. Voor hogere bedragen is het niet verstandig om lukraak leningen af te sluiten vanwege het feit dat geld lenen daadwerkelijk geld kost. Over het geleende bedrag moet namelijk rente betaald worden. Naast de rente rekent de kredietverstrekker vaak ook administratiekosten. Deze kosten zullen aanzienlijk zijn waardoor het terug te betalen bedrag soms wel meer dan 20% is. Hou hier rekening mee wanneer u een mini lening afsluit.

Wat is een minilening?

Een minilening wordt afgesloten om kleine bedragen te betalen. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van uw telefoonrekening of de boodschappen. Het kan namelijk voorkomen dat u net niet uitkomt met uw geld en dat wel even een extraatje kunt gebruiken. Er zijn verschillende aanbieders op het internet te vinden. Lees voor het afsluiten van zo’n minilening vooral even de reviews die andere mensen hebben achtergelaten. Zodoende kunt u precies lezen wat andere mensen er van vonden. Wanneer het allemaal negatieve ervaringen zijn kunt u er beter voor kiezen om de minilening bij een andere aanbieder af te sluiten.

Wat kost een minilening?

Zoals al eerder vermeld kost het afsluiten van een minilening geld. De rente over het geleende bedrag mag maximaal 15% bedragen. Dat betekent dat u over €100,- euro maximaal €15,- rente betaalt. Naast deze vastgestelde rente kan het zo zijn dat elke aanbieder bepaalde administratiekosten berekent.
Zorg er daarom altijd voor dat u het geleende bedrag inclusief kosten volledig kunt terug betalen. Wanneer u dat niet kunt zal de kredietverstrekker extra kosten aan uw doorberekenen. U zult niet de eerste zijn die na enkele maanden meer kosten moet betalen dan het geleende bedrag. Zorg er daarom voor dat u dit niet overkomt en sluit alleen een lening af wanneer u financieel gezond bent.